مجله دلتا
گردشگري
موزه‌ها بخش مهمي از صنعت گردشگري و جاذبه‌هاي شهري را به خود اختصاص داده‌اند و شناخت آن‌ها براي كساني كه از جاذبه‌هاي تاريخي و سبك ماجراجويانه گردشگري لذت مي‌برند، بسيار جذاب خواهد بود. با مجله دلتا همراه باشيد.
موزه جواهرات ملي و موزه زمان

موزه‌ها بخش مهمي از صنعت گردشگري و جاذبه‌هاي شهري را به خود اختصاص داده‌اند و شناخت آن‌ها براي كساني كه از جاذبه‌هاي تاريخي و سبك ماجراجويانه گردشگري لذت مي‌برند، بسيار جذاب خواهد بود. در اين مطلب قصد داريم كه با كمك اطلاعات مجله گردشگري نابرو، به‌طور مختصر دو جاذبه مهم تهران، يعني موزه جواهرات ملي و موزه زمان را به شما معرفي كنيم و از ويژگي‌ها و مسير دسترسي آن‌ها برايتان بگوييم. براي بررسي مفصل اين دو موزه و ساير جاهاي ديدني تهران و ايران، مي‌توانيد از راهنمايي مجله گردشگري نابرو  استفاده كنيد.

 

موزه جواهرات ملي، گنجينه ايراني

موزه جواهرات ملي ايران يكي از جاهاي ديدني و معروف در تهران است كه به گفته مجله گردشگري نابرو روبه‌روي سفارت تركيه و در ساختمان بانك مركزي ايران واقع شده است. موزه جواهرات ملي ايران در واقع گنجينه‌اي از ثروت پادشاهان ايراني است كه توسط ساختمان بانك مركزي حفاظت مي‌شود.

تخت خورشيد يا همان تخت طاووس، از مهم‌ترين گنج‌هاي موزه جواهرات ملي است كه به دستور فتحعلي‌شاه با كمك چوب و هنر طلاكاري ساخته شده است. در سالن اصلي موزه جواهرات ملي  انواع ظروف قيمتي، شعمدان‌ها، كوزه قليان و… را خواهيد ديد و شكوه هريك از اين اشيا شما را حيرت‌زده خواهد كرد. همچنين در موزه جواهرات ملي مي‌توانيد اشيايي مزين به فيروزه، زمزد، مرواريد، ياقوت و الماس را ببينيد كه بي‌شك شما را شگفت‌زده خواهد كرد.

براي آشنايي بيشتر با گوشه‌وكنار موزه جواهرات ملي ايران، پيشنهاد مي‌كنيم كه سري به مجله گردشگري نابرو بزنيد و در اين سايت، عبارت موزه جواهرات را جستجو كنيد. در راهنماي گردشگري نابرو مي‌توانيد اطلاعات كامل موزه جواهرات ملي را به‌دست آوريد.

آدرس: خيابان فردوسي، مقابل سفارت تركيه

 

ماجراجويي در موزه زمان

موزه زمان همچون موزه جواهرات ملي، يكي ديگر از جاهاي ديدني تهران است كه مجله گردشگري نابرو به‌طور مفصل به آن پرداخته است. موزه زمان نخستين موزه ساعت در ايران است و علاوه بر گنجينه‌هاي خود موزه، ساختمان آن نيز با وجود گچ‌بري‌هاي هنرمندانه، بسيار تماشايي است. در موزه زمان مي‌توانيد انواع ساعت‌هاي قديمي و ابزارهاي سنجش زمان را ببينيد. به گفته مجله گردشگري نابرو، در اين موزه ساعت‌هاي قديمي بسياري، ساخت كشورهايي همچون آلمان، فرانسه، سوييس و انگليس براي مشاهده وجود دارند.

 

محوطه موزه زمان

محوطه موزه زمان با تزيينات جذاب و تماشايي خود مي‌تواند پيش از ورود به ساختمان اصلي شما را محو زيبايي خود كند. همچنين بسياري از ديدني‌هاي موزه در اين محوطه قرار دارند. ساعت‌هاي آبي، روغني، آفتابي، آبي مكانيكي، طنابي، شمعي، شني و قايق اژدها از ديدني‌هاي محوطه موزه زمان هستند.

 

در ساختمان موزه زمان جه خواهيد ديد؟

در طبقه اول ساختمان موزه زمان مي‌توانيد ساعت‌هايي از قرن هفدهم تا بيستم را ملاحظه كنيد. يك ساعت برنزي با روكش طلا در اين بخش از موزه زمان وجود دارد كه بسيار تماشايي است. به گفته مجله گردشگري نابرو، اين ساعت ساخت كشور فرانسه است و با سبك‌وسياق دوران لويي شانزدهم طراحي شده است. علاوه‌بر گنجينه انواع ساعت در اين قسمت از موزه زمان، گچ‌بري‌هاي هنرمندانه در معماري زيباي اين ساختمان نيز شما را محو خود خواهد كرد. اتاق اصفهاني يكي از بخش‌هايي است كه هنر گچ‌بري و تزيينات معماري ايراني در آن به اوج خود مي‌رسد.

در طبقه دوم ساختمان موزه زمان مي‌توانيد آثار هنرمندانه هوشنگ فروتن را ببينيد كه حاصل هنزركلاژ از قطعات كهنه و بلااستفاده ساعت است. همچنين كلكسيوني از ابزار تعمير ساعت نيز در اين طبقه وجود دارد. ساعت افراد مشهور و بسياري از بازيگران هم در گوشه‌وكنار موزه زمان به چشم مي‌خورد.

همچنين در اين طبقه مي‌توانيد ساعت‌هاي پادشاهاني همچون ناصرالدين شاه، احمدشاه و مظفرالدين شاه را مشاهده كنيد. براي بررسي بيشتر موزه زمان، پيشنهاد مي‌كنيم كه سري به مجله گردشگري نابرو بزنيد.

آدرس: خيابان زعفرانيه، نبش چهارراه پرزين بغدادي

 

مجله گردشگري نابرو با تمركز بر جاذبه‌هاي داخلي، يك راهنماي جامع آنلاين محسوب مي‌شود و مي‌تواند اطلاعات مفيدي در مورد انواع جاذبه‌هاي تفريحي، تاريخي، فرهنگي، مذهبي و ماجراجويانه در اختيار شما قرار دهد. بنابراين در راهنماي گردشگري نابرو مي‌توانيد علاوه بر آشنايي با تمام موزه‌هاي ايران و تهران همچون موزه جواهرات ملي و موزه زمان، با ساير جاهاي ديدني ايران نيز آشنا شويد و با اطلاعات كامل سفر كنيد.

امتیاز:
بازدید: 79
برچسب:
:
[ 1398/11/28  ] [ ۰۹ ] [ deltatravel ] [ ]
خزانه جواهرات ملي كه با نام موزه در بين مردم شهرت پيدا كرده، از زيبا‌ترين و گران‌قيمت‌ترين مجموعه‌هاي طلا و جواهر دنيا است.
موزه ملي جواهرات

گنجينه بي‌مانند «خزانه جواهرات ملي» مجموعه‌اي از گرانبهاترين جواهرات جهان است كه طي قرن ها گردآوري شده است. خزانه فعلي جواهرات در سال ۱۳۳۴ ساخته و در سال ۱۳۳۹ با تاسيس بانك مركزي ايران افتتاح و صيانت از آن به اين بانك سپرده شد. اين جواهرات به‌جامانده اكنون در موزه جواهرات ملي نگهداري شده و در قالب ۳۶ گنجه دسته‌بندي مي‌شوند. برق خيره‌كننده اين اشياي آراسته به ياقوت، الماس و ديگر سنگ‌هاي قيمتي هر گردشگري را مبهوت مي‌كند.

آثاري كه در اين گنجه‌‌ها  نگهداري مي شود شامل انواع زيورآلات تزييني، انواع تاج و نيم‌تاج، انواع جقه (پيش‌كلاه)، گلدان، انواع سرپوش غذا، قليان، آينه، تُنگ‌‌هاي مينا، شمعدان، فيروزه، شمشير، خنجر، سپر، ساعت، قلمدان، انفيه‌ دان، تفنگ، عصا، مدال، تخت، سنجاق و گل سينه، مرواريد و… است. مجله دلتا در اين مطلب به معرفي فقط چند تكه از اين ميراث عظيم، گرانبها و ارزشمند پرداخته است.

تخت طاووس

تخت طاووس يا تخت خورشيد در زمان فتحعلي‌شاه و با جواهرات خزانه قاجار از جمله الماس، ياقوت كبود و زمرد ساخته شده است. اين تخت به دليل خورشيد جواهر‌نشاني كه در بالاي آن قرار داشته، تخت خورشيد نام‌ گرفت و بعدها با ازدواج فتحعلي‌شاه با بانو طاووس‌الدوله، تخت طاووس خوانده شد.

موزه هاي تاريخي

كره جواهرنشان

ساخت كره جغرافيايي جواهرنشان با وزن ۳۶۵۶ گرم، در زمان ناصرالدين‌شاه انجام شده است. ۳۴ كيلوگرم طلاي خالص در ساخت پايه اين كره به كار رفته و تعداد ۵۱۳۶۶ قطعه جواهر سطح كره را پوشانده است. در اين كره درياها با سنگ زمرد و خشكي‌ها با ياقوت نشان داده شده است. ياقوت كمياب اورنگ زيب روي اين كره، شهر تهران و يك ياقوت بزرگ،كوه دماوند را نشان مي‌دهد.

كره جواهرنشان موزه جواهرات ملي

جقه نادري

جقه نادري با وزن ۳۳ مثقال و ۱۶ نخود، نوعي پيش كلاه است كه قدمت آن به دوره افشاريان بازمي‌گردد. پيش‌كلاه‌، قطعه‌اي جواهرنشان است كه در گذشته روي كلاه پادشاهان و سران دربار نصب مي‌شده است. جقه نادري علاوه بر سنگ زمردي كه در وسط آن به كار برده شده، به الماس‌هاي ريز و درشتي مزين است.

جقه نادري موزه جواهرات ملي

تاج كياني

تاج كياني به دستور فتحعلي شاه قاجار ساخته شده و به الماس، ياقوت، زمرد و مرواريد آراسته است. اين تاج از بخش‌هاي سربند، مرواريدي، كنگره‌ها و كلاه مخملي قرمز رنگ ساخته شده است. ۱۸۰۰ دانه مرواريد، زمينه سفيدي را براي زمردهاي سبز رنگ و ياقوت‌هاي لعل سرخ رنگ ايجاد كرده است.

تاج كياني

موزه جواهرات ملي كه در اصل خزانه‌ي جواهرات بانك مركزي است، براي بازديد عموم آزاد است، اما پيش از ورود به اين خزانه بهتر است بدانيد كه هرگونه عكس‌برداري از اشياي داخل موزه و يادداشت‌برداري از مشخصات آن‌ها ممنوع است.

مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا....

امتیاز:
بازدید: 60
برچسب:
:
[ 1398/11/24  ] [ ۰۸ ] [ deltatravel ] [ ]
اگر از آن دسته از افرادي هستيد كه اشياي عتيقه براي‎تان جالب است و يا دوست داريد اطلاعاتي راجع به چگونگي محاسبه ساعت و روز و ماه و سال بدانيد، حتماً به موزه ساعت «تماشاگه زمان» سري بزنيد.
موزه زمان

موزه تماشاگه زمان يكي از آن موزه‌هايي‌است كه به يك موضوع خاص از همه زندگي دوار مي‌پردازد. آن هم زمان است. نام نخستين موزه ساعت ايران را به خود اختصاص داده و ساختماني بسيار زيبا دارد. تزئينات آن ديدني و رستوران موزه زمان هم بسيار مشهور است. مي‌توانيد در ميان درختان و صداي پرندگان بنشينيد و يك كافي يا چاي گرم در يك هواي زمستانه نوش جان كنيد. البته صبحانه‌هاي موزه زمان بيشتر باعث شهرتش شده است. فكر مي‌كنم همه اين‌ها گزينه خوبي است تا مجله گردشگري‌مان را امروز همراهي كنيد كه به اين موزه زيبا سري بزنيم. با مجله دلتا بمانيد.

موزه زمان

تماشاگه زمان، موزه‌اي در تهران بزرگ است كه شما حتي تصورش را هم نمي‌توانيد بكنيد كه هزاران ساعت، هزاران ساعت را منتظر مانده‌اند تا شما براي ديدار از آن‌ها برويد و از خود بپرسيد آيا واقعاً با چند تكه چوب زير نور خورشيد بود كه بشر توانست زمان را تشخيص و روز و ماه و سال را از هم تميز دهد؟

هنگامي كه به باغِ تماشاگه زمان قدم مي‌گذاريد وارد بهشت كوچكي شده‌ايد كه در دوره‌اي، بخشي از باغ فردوس بوده است. با ساختماني قاجاري و آبي رنگ كه شما را به ياد خانه‌هاي عروسكي مي‌اندازد. خانه حسين خداداد، تماشاگهِ زمان. مزين به گچ‎بري‌هايي از گره‌هاي چيني، آينه‌كاري و مقرنس كاري. جايي كه اگر دوستدار هنر معماري باشيد، قطعاً زماني را به عكاسي دور تا دور اين ساختمان اختصاص خواهيد داد.

همچنين در جاي جاي باغ مي‌توانيد انواع ساعت‌هايي را ببينيد كه برخي ۵۵۰۰ سال پيش اختراع شده‌اند؛ مانند يك ساعت آفتابي كه فقط از يك چوب شاخص روي سطحي صاف تشكيل شده است، ساعت آبي، ساعت آبي مكانيكي، ساعت روغني، ساعت طنابي، ساعت شمعي، ساعت شني و …

ساختمان تماشاگه زمان

ساختمان عروسكي موزه زمان

طبقه اول را ساعت‌هاي قديميِ اروپايي از كشورهايي مثل سوئيس، فرانسه، انگليس، آلمان؛ ساعت‌هايي مخصوص شيفت نگهباني، ساعت‌هاي مچي، ساعت كِشتي و… فرا گرفته. ساعت‌هايي مربوط به ناپلئون سوم و لويي شانزدهم. شما حتي ساعتي را خواهيد ديد از قرن ۱۹ ميلادي با پيكره‌اي از هومر شاعر يوناني.

در همين طبقه با اتاقِ بي‌نظير اصفهاني‌ها روبه‌رو خواهيد شد كه به شكلي چشم‌نواز و زيبا طراحي شده است. اتاقي متفاوت از كل بنا كه حسين خداداد خواست اين‌گونه طراحي شود. مملو از تنگ‌بر‌‎هاي (گونه‌اي از آذين‌هاي گچي) استادانه با الهام از اتاق موسيقيِ كاخ عالي قاپوي اصفهان، طراحي تذهيب و تشعير، مينياتور، با سقفي از طرح‌هاي خشتي كه ۹۹ درصد از مس و ۱ درصد از طلاست. همراه تابلويي گچ‌بري در قسمت محراب كه نمادي از آفرينش آدم و حوا وَ هابيل و قابيل در باغ عدن است.

ساعت بازديد موزه زمان

نمايشگاهي در دل تماشاگه

طبقه دوم مكاني براي نمايش آثار هوشنگ فروتن است كه با استفاده از ساعت، كلاژ شده است و برخي از آن‌ها در سال‌هاي ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در شهرهايي از آمريكا به نمايش گذاشته شده‌اند.

همچنين در همين طبقه شاهد ويتريني مدور هستيم از ابزار تعمير ساعت مانند سمبه و سمبه‌دان، سوزن روغن‌زني، چفت، چكش،  فرچه، چاقو و آچار ساعت‌سازي، انبردست و دم‌باريك و …

قسمتي از همين طبقه در موزه تماشاگه زمان به ابزار‎هايي براي سنجش روز و ماه و سال اختصاص داده شده است. اسطرلاب و كرهِ سماوي يكي از آن‌هاست. همچنين شخصيت‌هاي مختلفي از تقويم نويسي و ماكت كتيبه بيستون (قديمي ترين سندِ تاريخ‌دار ايراني) و در نهايت ساعت‌هاي افراد مشهور را همراه با نام و عكس ايشان خواهيد يافت.

تاريخ قاجاري

رستوران موزه زمان ( كافه ريبار )

وارد محوطه موزه زمان كه بشويد، درست سمت چپتان كافه رستوراني را خواهيد ديد كه شايد بيشتر به صبحانه‌هايش معروف است. چرا كه در منطقه زعفرانيه كمتر جايي پيدا مي‌كنيد كه صبحانه‌ منو باز به كيفيت ريبار داشته باشد، شايد هم در كل تهران نيافتيد.

هر چه بخواهيد هست. در نظر داشته باشيد كه براي هر وعده هم دو ساعت تايم استفاده از بوفه داريد. فضاي باز و دل‌انگيزي دارد. منوي آن كامل است و براي كساني كه به موزه زمان سر نمي‌زنند هم سرويس مي‌دهد. فراموش نكنيد اگر قصد داريد صبح جمعه آن‌جا باشيد حتماً از قبل ميزتان را رزرو كنيد.

موزه زمان صبحانه

موزه زمان كجاست ؟

آدرس موزه زمان : تهران، خيابان وليعصر، نبش چهار راه پرزين بغدادي، پلاك ۱۲

روزهاي بازديد موزه زمان : تمامي روزهاي هفته به جز ايام سوگواري.

ساعت كاري موزه زمان : صبح‌ها ۹:۳۰ تا ۱۳ و عصرها ۱۴:۰۰ تا ۲۱:۳۰ (جمعه‌ها ۱۰:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر)

قيمت ورودي موزه زمان : بازديدكنندگان داخلي ۴٫۰۰۰ تومان و بازديدكنندگان خارجي ۳۰٫۰۰۰ تومان

حرف آخر

اغلب موزه‌ها ديگر فقط جايي براي ديدن آثار عتيقه نيستند، بلكه مي‌توانيد به عنوان تفريح‌گاه به اين قبيل مكان‌ها نگاه كرده و اوقات خوشي را در آن‌ها سپري كنيد. براي رسيدن به اين مكان كافي است به خيابان ولي‌عصر، ابتداي خيابان سرلشگر فلاحي (زعفرانيه)، نبش چهارراه پرزين بغدادي، پلاك ۱۲ مراجعه و خاطره‌هاي خوبي را براي خود رقم بزنيد.

امتیاز:
بازدید: 70
برچسب:
:
[ 1398/11/1  ] [ ۰۸ ] [ deltatravel ] [ ]
موزه خودروهاي تاريخي ايران ، تعداي از بهترين،قديمي ترين وگرانترين اتومبيل هاي جهان را از عهد قاجار تاكنون را يكجا گرد هم آورده تا در برابر چشمان شما به نمايش بگذارد.
موزه خودروهاي تهران

 بسياري از افراد هستندكه با ديدن ماشين هاي قديمي از خود بيخود مي‌شوند وبراي ديدنشان وقت مي‌گذارند ويا حتي سعي مي كنند يكي از آن‌ها را بخرند و به اصطلاح تميز كنند و سوارشوند. آن‌ها همه خودرو‌هاي جديد و قديمي را مي‌شناسند، به اين افراد مي گويند «عشق ماشين» اگر شما هم جزو آن‌ دسته از عشق ماشين‌ها هستيد. مجله گردشگري به شما پيشنهاد مي‌دهد حتماً سري به موزه خودرو تهران بزنيد. اصلاً بياييد با مجله دلتا همه با هم به ديدن اين خانه سالمندان اتومبيل ها برويم.

موزه خودروهاي ايران

ورود خودرو به ايران

در دوره قاجار دستگاهي براي حمل‌ونقل پادشاه قجري و درباريان وارد ايران شد، هياهوي بسياري را  به دنبال داشت. در سال‌هاي نخست فقط مورد استفادۀ پادشاه، درباريان و اشخاص تراز اول كشور بود، اما پس از ۲۶ سال يعني از سال ۱۳۰۵ مورد توجه مردم هم قرار گرفت و آنها هم سراغ اين پديده رفتند.

موزه خودرو تهران

موزه خودرو تهران در زميني به مساحت ۲۲۰۰۰ متر مربع افتتاح شد و  ۱۰ هزار متر مربع آن فضاي مسقف است و سالن نمايش آن ۳۰۰۰ متر مربع. در حال حاضر ۴۵ دستگاه اتومبيل، ۲ ارابه كالسكه، ۳ دستگاه موتور سيكلت در سالن نمايش در معرض ديد عموم قرار داده شده كه هركدام از اين اتومبيل ها براي خود داستاني دارند.

اتومبيل هاي كلاسيك تهران

كالسكه هاي موزه خودرو

  • كالسكه نادري يا ناصري
    به محض ورود به موزه، سمت راست خود را نگاه كنيد، نخستين چيزي كه مي‌بينيد ارابۀ كالسكه‌اي با نام كالسكه «ناصري» يا نادري است كه در نوع خود قديمي‌ترين ايران است و ۱۲۰ سال پيش در وين پايتخت اتريش ساخته شد و پس از ترور ناصرالدين شاه در حرم شاه عبدالعظيم حسني او را در كالسكه گذاشتند و به كاخ منتقل كردند.
    پس از ناصرالدين شاه هم از اين كالسكه براي انجام مراسم‌هاي تشريفاتي ساير شاهان استفاده شد كه حتي گفته مي‌شود اتاق اين كالسكه حالتي شناور دارد كه سبب مي‌شود سرنشين آن احساس ناهمواري نكند.
  • كالسكه تاجگذاري
    كالسكه مخصوص تاجگذاري هم ساخت كارگاه‌هاي معروف كالسكه سازي در اتريش است. نمونه ديگري كه حداقل يكصد سال قدمت دارد. در آن دوران كالسكه به رنگ آبي لاجوردي بود. نماي بيروني آن از طلاست. حتي تا دوران پهلوي نيز كاربرد سلطنتي داشت.
    در دوران پهلوي اما، اين كالسكه را به رنگ مشكي در آوردند و از آن در مراسم تاج‌گذاري استفاده كردند. كالسكه تاج‌گذاري نيز در موزه خودرو تهران كنار كالسكه نادري قرار دارد.
    كالسكه تاج گذاري

خودرو هاي موزه خودرو

در اين موزه ده ها اتومبيل قديمي از شركت ها و برندهاي درجه يك و لاكچري را خواهيد ديد. مجموعه اي از بهترين ها و در پاره اي موارد منحصر به فردترين هاي صنعت خودروسازي. اين ثروت ملي و نمايش آنها نمونه هايي نادر هستند مانند مجموعه غني از مدلهاي رولز-رويس از جمله رولز –رويس سيلور گوست احمد شاه قاجار، مدل افسانه اي فانتوم ۴ ضد گلوله، فانتوم ۳، مجموعه مرسدس بنزها، مدل استثنائي ۵۰۰ كا، ليموزين، ۱۹۰ SL كه همه اينها وتعداد ديگري از خودروهاي استثنايي را در اين موزه مي توان ديد. بازديد از اين موزه مي تواند روزي به ياد ماندني را براي همه گردشگران رقم بزند.

  • رولزرويس
    يك اتومبيل رولزرويس فانتوم چهار در اين موزه وجود دارد. زمان توليد آن از ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۶ ميلادي بود و فقط ۱۸ دستگاه از آن در كل دنيا داشت. جالب است به شما بگويم يك دستگاه آن ضدگلوله بود كه براي خانواده سلطنتي ساخته شده بود!
  • موريس آكسفورد
    خودروي موريس آكسفورد در سال ۱۹۱۲ توليد شد. كه در موزه خودروهاي تهران يكي از آن‌ها را به رنگ قرمز خواهيد ديد. حجم موتور اين خودروي يكصد ساله هزار و ۱۸ سي سي است و تا ۱۰ اسب بخار قدرت توليد كند كه براي زمان خود بسيار مطلوب بوده است.
  • مرسدس بنز K500
    مرسدس بنز K500، جزء با ارزش‌ترين اموال موزه به شمار مي‌آيد و مسئولين موزه خودرو  هم بر همين باورند. رنگ سبز دارد. در سال ۱۹۳۴ ساخته شده است و جزء اولين خودروهاي سوپر اسپرت جهان به شمار مي‌آمده. اين خودرو تنها ۳۵۴ دستگاه از آن در سطح جهاني توليد شد كه يكي از آن‌ها در ايران است.
    رولزرويس كلاسك K500
  • لامبورگيني
    لامبورگيني كانتاش، جزء خودروهاي سوپر اسپرت دهه هفتاد ميلادي و ساخت كشور ايتاليا است. موفق‌ترين نمونه‌هاي لامبورگيني در تمام طول تاريخ. كانتاش موزه خودرو تهران در سال ۱۹۷۴ ساخته شده و داراي يك پيشرانه ۱۲ سيلندر خطي‌است. تا سرعت ۳۱۰ كيلومتر در ساعت مي تازد و نمونه بي نظير و ديدني ميراث ارزشمند ايران است.
  • ليموزين
    داخل سالن موزه خودرو، دو ليموزين قرار دارد. اولي يك دستگاه بنز ۶۰۰ است و در طرف ديگر سالن، يك ليموزين بزرگ شش سيلندر وجود دارد كه چراغ‌هاي جلوي آن روي سپر نصب شده و در ساخت آن ۶ كيلو طلا استفاده شده است.
  • پورشه بنز فلكس واگن !
    شايد تعجب كنيد اين ديگر چه شتر گاو پلنگي بايد باشد. به شما ميگويم. در برهه‌اي از زمان، سه خودروساز آلماني، پورشه، بنز و فولكس واگن، تصميم به همكاري مشترك گرفتند. يك خودرو شد  هرچند در بازار عمومي از آن استقبال نكردند و اين همكاري اول و آخر سه خودروساز معروف آلماني بود اما اين شگفت انگيز است كه آخرين بازمانده از اين همكاري در موزه خودرو تهران قرار گرفته است.

موزه خودرو تهران كجاست؟

آدرس موزه خودرو تهران: بين كيلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص كرج -جنب بانك توسعه تعاون- داخل خيابان بيست و پنجم -موزه خودروهاي تاريخي ايران

خودرو هاي با ارزش موزه

وسيله نقليه شخصي: به كمربندي آزادگان برويد. با استفاده از تابلوهاي راهنما، وارد خروجي جاده مخصوص كرج شويد. توجه داشته باشيد كه سه خروجي ديگر هم به سمت كرج مي‌روند اما شما بايد وارد جاده مخصوص يا همان لشگري بشويد. بين كيلومتر ۱۰ و ۱۱، وارد لاين كندرو شويد و بعد از كارخانه مينو، وارد خيابان بيست و پنجم شويد.

مترو: در ايستگاه چيتگر پيادهشويد و با استفاده از اتوبوس‌هاي شهرك دانشگاه، دقيقاً جلوي در موزه پياده شويد.

اتوبوس: به ترمينال آزادي برويد و از آنجا اتوبوس‌هاي شهرك دانشگاه را سوار شويد و به موزه برويد.

تاكسي: در ضلع غربي ميدان آزادي، تاكسي‌هايي هستند كه شما را دقيقا جلوي موزه پياده مي‌كنند.

موزه خودرو تهران ساعت بازديد

ساعات بازديد از موزه خودرو ،همه روزه ۸صبح تا ۸ شب است.

امتیاز:
بازدید: 64
برچسب:
:
[ 1398/10/28  ] [ ۱۲ ] [ deltatravel ] [ ]
گنجينه اي ارزشمند در قلب پايتخت را در موزه رضا عباسي، مي توانيد ببينيد. از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح تا چيزي در حدود دو هزار سال بعد از آن. با بازديد از اين موزه، شما به سفري در تاريخ مي رويد.
موزه هاي پايتخت تهران

موزه گردي هميشه نتايج خوبي در پي دارد. گذشته از آنكه ساعاتي خاطره انگيز را در آنجا مي گذرانيم، مي‌توانيم راجع به گذشتگان‌مان، اطلاعات كسب كنيم و بسياري نشانه ها را از ساكنان كهن اين كره خاكي ببينيم. در جاي جاي جهان، ايران و پايتخت مي‌توان به اين تفريح دوست داشتني پرداخت. بياييد با مجلهه گردشگري مان سري به موزه رضا عباسي تهران بزنيم كه اتفاقاً گنجينه اي ارزشمند از همين گذشتگان را در خود دارد.

نمي دانم موزه ايران باستان را ديده ايد يا نه؟ موزه رضا عباسي نمونه كوچك آنجاست، تا جايي كه به موزه ايران باستان كوچك هم مشهور شده. از موزه هاي مهم و معروف تهران است و آثاري از هزاره دوم پيش از ميلاد تا پايان دوره قاجار را در دل خود دارد، همچنين آثاري ارزشمند از هنر خطاطي و نگارگري، كه مي‌توانيد با مجله دلتا بمانيد تا بيشتر با آنها آشنا شويد.

آثار تاريخي موزه

موزه رضا عباسي

گنجينه اي ارزشمند در قلب پايتخت را در موزه رضا عباسي، مي‌توانيد ببينيد. از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح تا چيزي در حدود دو هزار سال بعد از آن. با بازديد از اين موزه، شما به سفري در تاريخ مي‌رويد سيري جذاب در تونلي كه نامش را به ياد نقاش مشهور دوره صفوي، رضا عباسي كاشاني گذاشته اند. از سويي به دليل وجود اشيايي متنوع از دوران پيش از اسلام و اسلامي، آنجا را ايران باستان كوچك هم مي‌خوانند و از اين نظر هم اهميت زيادي دارد.

ايران باستان نام يكي از دو ساختمان موزه ملي ايران، مهم ترين موزه وَ موزه مادر ايران است كه در تهران قرار گرفته است.

اينجا قبلاً يك نمايشگاه مبل و دكوراسيون بود كه در سال ۱۳۵۶ پس از خريداري ساختمان، موزه اي در اين مكان ايجاد شد و به  طور رسمي در مهرماه سال ۱۳۵۶ با حضور فرح پهلوي افتتاح شد. مديريت آن را به آيدين آغداشلو -نقاش و نويسنده مشهور-  سپردند. در ۱۵ بهمن سال ۱۳۷۹ موزه رضا عباسي، پس از يك دوره بازسازي براي پنجمين بار، باز شد و تا كنون پذيراي بازديدكنندگان بوده است. اين موزه زير نظر سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي قرار دارد.

آثار اسلامي موزه عباسي

آثار موزه رضا عباسي

آثاري كه در اين موزه نگهداري مي‌شوند مربوط به دروه پيش از تاريخ و تا قرن سيزده هجري يعني پايان دروه قاجار را در بر مي‌گيرند. گفتيم وقتي شما به ديدن اين موزه مي‌رويد در واقع به يك تونل زمان وارد شده‌ايد. اين به آن دليل است كه در آنجا يك چيدمان منحصر به فرد و با دقت در گنجينه ها صورت گرفته و كاملاً به ترتيب زماني در جاي جاي موزه پراكنده شده‌اند. در اين صورت بازديد كنندگان سير تكامل هنر، تمدن و فرهنگ كهن را در توالي زماني خود مي‌توانند ببينند. بنابر اين توصيه مي‌كنيم شما هم آثار را به ترتيب تاريخ مشاهده كنيد. يعني از طبقه سوم.

آثار تاريخي پيش از اسلام

طبقه سوم ، آثار پيش از اسلام

اشيايي كه از دوره هاي پيش از اسلام به جاي مانده اند در اين طبقه نگهداري مي‌شوند. يعني  هخامنشي، اشكاني و ساساني كه بيشتر با طرح هايي از حيوانات و طبيعت مزين شده‌اند. يكي از ديدني ترين آثار اين بخش تكوك ها هستند كه با نام هاي مرغان‌ صُراحي يا ريتون هم شناخته مي‌شوند. ظرف هايي كهن به شكل جانوران. مفرغ‌ هاي لرستان هم از آثار ديدني و مهم اين موزه هستند.

تكوك ها ظرف هايي بودند كه در دوران كهن به شكل جانوران ساخته مي‌شدند. تكوك معمولاً آوندي بود زرين يا آهنين به صورت گاو يا ماهي.

  • تكوك زرين بز مادها، قرن هفتم تا ششم پيش از ميلاد
  • گردنبند طلا و فيروزه اشكانيان، قرن دوم تا سوم ميلادي
  • جام زرين با نقش برجسته گاو هخامنشيان، قرن پنجم تا چهارم پيش از ميلاد
  • گردنبند طلا و لاجورد ساساني، قرن پنجم تا ششم ميلادي
  • تكوك زرين اسب ساساني، قرن ششم تا هفتم پيش از ميلاد
  • بازوبند زرين دوشير هخامنشيان، قرن پنجم تا چهارم پيش از ميلاد
تكوك هخامنشي
تكوك به جاي مانده از دوره هخامنشي

طبقه دوم ، تالار هاي آثار اسلامي

وقتي به طبقه دوم موزه وارد شويد، ۲ تالار خواهيد ديد كه به نمايش آثار اسلامي اختصاص داده شده اند.

  • تالار اول: آثاري از ابتداي دوره‌ اسلامي تا سلجوقي
  • تالاردوم: آثاري از سلجوقي، تيموري، صفوي تا قاجار

مي‌توانيد ظروف سفالي، وسايل فلزي، جواهرت و لباس دوره هاي سلجوقي، صفوي و تيموري، قلمدان ها و جعبه هاي روغني باقي مانده از دوره قاجار را در اين تالار ها ببينيد.

  • سفالينه رنگارنگ نيشابور، قرن چهارم قمري
  • قدح سفالين با كتيبه به خط تعليق، قرن هفتم هجري قمري
  • ماكت سفالين گروه نوازندگان با لعاب فيروزه اي، قرن هفتم هجري قمري
  • پايه شمعدان برنجي نقره كوب با كتيبه خط كوفي كه متن كتيبه دعاي خير براي صاحب ظرف است، قرن ششم هجري قمري
  • مجموعه آثار لاكي شامل قلمدان ها، جعبه ابزار، صندوقچه، آينه و …، دوره قاجار
  • مجموعه ابزارآلات جنگ شامل سپر، قلاف شمشير، ساعد بند، زره، اسلحه، چاقو و …، دوره قاجار

آثار قاجاري موزه عباسي

طبقه اول، تالار نگارگري

تابلوهاي متعلق به مكتب شيراز، نيشابور، اصفهان، قزوين، تبريز و هرات، در تالار نگارگري جاي گرفته‌اند و مي‌توانيد شاهد روند رشد هنر تا سده‌ چهاردهم هجري قمري باشيد.

  • صحنه به دار آويختن ماني نقاش. صفحه اي از شاهنامه دموت (كهن ترين نسخه مصور شاهنامه)، قرن هشتم هجري قمري
  • مجلس شاهان، صفحه اي از مجمع التواريخ اثر حافظ ابرو، قرن نهم هجري قمري
  • نقاشي هاي قاجاري، قرن هاي ۱۲ و ۱۳ هجري قمري
  • شاهنامه فردوسي، مذهب و مصور به خط نستعليق، سال ۱۰۰۰ هجري قمري
  • وداع ياران، صفحه اي از بوستان سعدي، قرن دهم هجري قمري

نگارگري موزه عباسي تهران

طبقه اول ، تالار خوشنويسي

گفتيم كه آثار حرفه‌اي و قديمي از خط هاي ثلث، نسخ، محقق و نستعليق را هم در موزه رضا عباسي خواهيد ديد كه بر روي كاغذ، پوست حيوانات و … نقش بسته اند. همه اين آثار هم در طبقه اول مي‌توانيد بيابيد.

  • انشاي خواجه اختيارالدين منشي، به خط تعليق، قلم زر، سفيد آب و مركب، ۹۶۲ هجري قمري
  • مجموعه خوشنويسي شامل خط نسخ، تعليق، ثلث و نستعليق شكسته، قرن ۱۳ هجري قمري
  • خط – نقاشي مرغ بسمله، از گرايش هاي نوين در خوشنويسي قاجار، ۱۲۷۹ هجري قمري
  • رساله الصوفي في الكواكب (كتابي در مورد نجوم به خط نسخ) ۵۵۴ هجري قمري

امكانات و خدمات موزه رضا عباسي

  • بخش مرمت و نگهداري موزه، از پيشرفته ترين كارگاه‌هاي مرمت در كشور
  • كتابخانه  با بيش از ده هزار جلد كتاب به زبان‌هاي فارسي، انگليسي، فرانسه و آلماني، در طبقه سوم
  • انتشارات با كتاب‌هايي با موضوع هنر و تاريخ ايران
  • نمايشگاه هاي موقت (برگزاري نمايشگاه ها در طبقه‌ همكف قرار مي گيرد)
  • سرويس بهداشتي
  • راهنما

نمايشگاه موزه عباسي

چطور به موزه رضا عباسي برويم ؟

آدرس: خيابان دكتر شريعتي، نرسيده به پل سيد خندان، پلاك ۹۷۲

مترو: ايستگاه شهيد قدوسي در خط ۳ مترو پياده شويد كه حدود ۱.۲ كيلومتر با موزه فاصله داريد. با يك تاكسي عبوري از خيابان شريعتي مي‌توانيد به موزه برسانيد و اگر اهل پياده روي هستيد، اين مسير را مي توانيد پياده طي كنيد.

اتوبوس: ايستگاه اتوبوس سيد خندان در ۹۰۰ متري موزه قرار دارد و مي توانيد از آنجا پياده به موزه برسيد.

قيمت بليط موزه رضا عباسي

هزينه بازديد: ۴۵۰۰ تومان براي گردشگران ايراني و ۳۰۰۰۰ تومان براي گردشگران خارجي

ساعات كار موزه رضا عباسي: همه روزه از ۰۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰

امتیاز:
بازدید: 57
برچسب:
:
[ 1398/10/15  ] [ ۰۹ ] [ deltatravel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب